אני סמדר שרת, משוררת כבר מעל ל-30 שנה. מאז שאני זוכרת את עצמי נפשי קשורה בכתיבה. בגיל 7 כתבתי ביומן האישי שלי שאני רוצה רוצה להיות סופרת כשאהיה גדולה, ובאותה הזדמנות חלקתי מחמאות ללאה גולדברג, זה היה בגיל 7 אך רק בגיל 30 פורסם ספרי הראשון: "אור על פני תהום". הייתה לי התנגדות לדחף הפנימי שלי וניסיתי לא להיות משוררת כי זה לא משתלם. מאוחר יותר הבנתי שאי אפשר להילחם בייעוד שלך. אחד הדברים שאני עושה כיום הוא לעודד אנשים לחיות לאור הייעוד שלהם.
שרת נולדה ב-27 ביוני 1957 בקיבוץ נווה ים לרנה, אמנית ומורה לאמנות, ולשלמה, ימאי. היא גדלה והתחנכה באשדוד, למדה בבית הספר היסודי "גאולים" ולאחר מכן בבית ספר תיכון מקיף א' במגמה ספרותית. הייתה פעילה בתנועת הנוער "המחנות העולים" כחניכה ומאוחר יותר כמדריכה[1]. את שירותה בצה"ל השלימה בגרעין נח"ל בקיבוץ משגב עם, בין השנים 1975–1977, כמדריכת ילדים ונוער וקומונרית במחנה הרצליה[1].
שרת היא בוגרת תואר ראשון בחינוך ותולדות התיאטרון מהאוניברסיטה העברית (1981), ותואר שני בכתיבה ספרותית מהמחלקה לספרות עברית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2014). בנוסף, סיימה לימודי תעודה בהנחיית קבוצות במכון להנחיית קבוצות בשילוב אמנויות באוניברסיטת בר-אילן וכן בתעודת הוראה בתיאטרון מאוניברסיטת תל אביב[1]. בשנת 2004 השתתפה בקורס להכשרת מנחים לסדנאות כתיבה של מתא"ן (מפעל תרבות ואמנות לנוער) של החברה למתנ"סים[1].
שיריה הראשונים של שרת פורסמו בעיתון 77 בשנת 1988. מאז היא פרסמה שירים גם במוסף "משא" של העיתון "דבר", במוסף הספרות של "ידיעות אחרונות" וב"גלריה" של "הארץ".
לצד פועלה בשדה השירה בישראל, שרת פועלת גם לקידום ולהנגשת השירה והמילה הכתובה לקהלים ולקהילות נוספות במסגרות שונות, פרטיות וציבוריות. בשנים 1987–1988 הנחתה סדנאות כתיבה מטעם המרכז ישראלי לבימות חובבים במשרד החינוך (מיל"ב) וכן מטעם עיריית חולון, במסגרת חוגי העשרה למחוננים (1993–2004).
בשנים 1994–1996 הנחתה פרויקטים בתחום הכתיבה המשלבים מבוגרים עם מוגבלות שכלית עם תלמידי תיכון ברחובות.
בין השנים 2008–2009 הנחתה את פרויקט "סיפור נולד" בתיכון מקיף ד' באשדוד מטעם משרד החינוך וסדנת כתיבה לילדי מועדון אקי"ם באשדוד מטעם קבוצת "כתובת" הירושלמית[1]. שרת משתתפת פעילה בתוכניות חינוכיות שונות בעיר מגוריה, אשדוד, וכן מנחה ועורכת ערבי תרבות בעיר.
בין השנים 2015–2016 הנחתה סדנאות כתיבה לתלמידי ד'- ו' במסגרת התוכנית "אשדוד בסימן קריאה", מטעם מנהל החינוך בעיריית אשדוד ומחוז דרום של משרד החינוך. החל משנת 2016 2016-23, היא מלווה ומנחה סדנת כתיבה במרכז החברתי של עמותת "אנוש" (למתמודדי נפש) סניף אשדוד.
בשנת 2019 הנחתה תהליך כתיבה עם נשות אופקים ויזמה תערוכת שירה בשם "מדברות גלויות", במסגרת פסטיבל מדרום מטעם המחלקה לתרבות במכללה האקדמית ספיר.
בשנים 2017–2018 ערכה והנחתה את פאנל המשוררות "אמאל'ה" במסגרת פסטיבל "ימי שירה במדבר", ושני אירועים במסגרת פסטיבל אַשְׁדּוֹדָשִׁירָה – ערב "משוררים ואשדודית" ו"עד הלום – שירה אשדודית חברתית", בהשתתפות משוררים אשדודים. בשנת 2019 ערכה והנחתה את הערב "לשורר בין דימונה לאשדוד" במסגרת פסטיבל אַשְׁדּוֹדָשִׁירָה, ובשנת 2020 ערכה והנחתה את "שתי מ[א]יות וסמדר אחת" במסגרת פסטיבל אַשְׁדּוֹדָשִׁירָה.
בשנים 2015-2016 הפיקה שרת וערכה את הספרים "היו כאן רק חולות" ו-"האוצָר שֶבַּלֵּב".
בנוסף על פעילותה בתחום הכתיבה והשירה, עסקה שרת גם בתיאטרון. בין השנים 1989–1993 הייתה חברה בוועדת הרפרטואר של מדור התיאטרון בעמותת "אמנות לעם" בשיתוף משרד החינוך. כמו כן הייתה שותפה להקמת תיאטרון ספריה במרכז הקהילתי ע"ש פירסט באור יהודה, בשיתוף עם רינה סופר, מנהלת הספריות[1].
אשדוד
© 2023 כל הזכויות שמורות לסמדר שרת.
סמדר שרת סופרת | הוצאה לאור באשדוד | מוציא לאור באשדוד | סדנאות כתיבה באשדוד | סדנאות כתיבה | משוררת באשדוד | משוררת | סדנת הכתיבה באשדוד| סדנת הכתיבה
כתבו אלי